Home

Nieuws

Veiling legbatterij Groesbeek zo goed als van de baan

Grashoek – De executieveiling van de grote leghennenstal van Huub van Deurzen in Groesbeek gaat niet door. Dit stellen zowel Van Deurzen zelf als zijn adviseurs.

Ook financiers Van Bakel en Bontrup verwachten dat, maar houden nog een laatste slag om de arm. “Als Van Deurzen doet wat is afgesproken, is er verder niets aan de hand”, valt daar te horen.

Een zakelijk geschil dat ten grondslag lag aan de voorgenomen executieveiling, is grotendeels uit de weg geruimd. Dit geschil draaide niet alleen om de stal in Groesbeek, maar dreigde wel grote gevolgen te hebben voor de toekomst van die stal.

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier bracht de voorgenomen verkoop groot in het nieuws en presenteerde dat als een grote overwinning voor alle tegenstanders van de leghennenstal. Dat is echter geenszins het geval, laat Van Deurzen weten. Ook diens financiers menen dat zelfs een verkoop geen gevolgen hoeft te hebben voor de toekomst van de stal.

Of registreer je om te kunnen reageren.