Home

Nieuws 452 x bekeken 1 reactie

Veel gladiolen en Agapanthus in keuringszaal

Lisse – Deze week zijn in de keuringszaal bij de CNB in Lisse weer enorme veel cultivars van zowel Agapanthus als gladiolen te bezichtigen.

Voor beide bloemsoorten geldt dat de inzenders de exemplaren die goed genoeg zijn voor een keuring goed hebben moeten zoeken, omdat wind en weder in het gewas hebben huisgehouden. Dat Agapanthus op (ferme) potten een uitermate attractief product is moge duidelijk zijn. Er kan echter ook op kleine(re) schaal mee worden gewerkt, zoals blijkt uit de diverse bloemstukjes die worden getoond door Piet Zonneveld.

Zonneveld toont daarnaast op de vaas onder andere de witte Agapanthus ‘Sea Foam’, de prachtig blauwe en forse A. ‘Melbourne’ en onder andere ook de lichtblauwe A. ‘Valencia’.

Jan Zwetsloot toont de prachtige bloei van de blauwe A. ‘Anette Scheffers’ en de lichtblauwe A. ‘Happy Blue’, alsmede de stevige A. ‘Jan van Dijk’.

En gladiolen zijn er deze week ook volop. In alle mogelijke kleuren. Prisma Gladiolus showt onder andere de heel aparte kleur (paars/smokey) van Gladiolus ‘Dusk’. Daarnaast onder andere ook de zeer donkerblauwe G. ‘Maher’ met stevige bloemen, de dieproze G. ‘Bartok’ en de groene bloemen van nummer 01.196.01.

J. en P. Snoek tonen vooral gladiolen uit het kleinbloemige sortiment waaronder de lichtgroene G. ‘Flevo Frost’, G. ‘Flevo Spirit’ die voornamelijk licht purper van kleur is en de groene (met dieprode keel) G. ‘Flevo Honey’.

Victory Flowers toont fraaie stelen van de purper/witte Gladiolus ‘Duchess’ alsmede de spierwitte, forse, bloemen van G. White Knight’. Hetgeen hier genoemd is, betreft al met al slechts een kleine greep uit de grote ingezonden hoeveelheid cultivars.

Dames & Beelen tenslotte showt deze week weer enkele kleuren van Chasmanthe floribunda, een vaas met Watsonia meriano en de piepkleine oranje bloem van Tropesolum tuberosum.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dit is toch geen nieuws, maar een promotiepraatje van cnb

Of registreer je om te kunnen reageren.