Home

Nieuws

Veel Crocosmia in keuringszaal

Lisse - Het seizoen voor de bloei van Crocosmia nadert het einde.

Op de drempel van twee seizoenen showt Kwekerij Davelaar deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse maar liefst twintig verschillende cultivars, waaronder enkele nieuwe variëteiten. Davelaar toont tevens dat de bloei van Crocosmia erg goed is, maar ook dat daarna het stadium van de besvorming aan de orde is en deze bessen uitermate attractief zijn. Ook op de markt wordt dat onderkend, want op dit moment wordt voor een tak bessen van Crocosmia op de bloemenveiling ongeveer 15 cent betaald. En dat is goed geld.

Davelaar showt in Lisse onder andere de aloude rode Crocosmia ‘Lucifer’ die ook als basis dient voor vele nieuwe cultivars. Verder de bessen van Cr. ‘A.J. Hogan’ en de nieuwe oranje cultivar ‘Mini Meteore’ die qua bloemvorm en grootte veel weg heeft van Cr. ‘Meteore, maar lichter van tint is. Verder onder andere de prachtig oranje Cr. ‘Star of the East’ die forse bloemen heeft, de besvorm van de nieuwe Crocosmia ‘Pride of Plantion’, Cr. ‘Emily MacKenzie’ die al vele tientallen jaren in cultuur is en de boterbloemengele Cr. 'Buttercup'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.