Home

Nieuws

Veehouders gevraagd voor I&R-panel

Zoetermeer – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) roept veehouders op deel te nemen aan het internet-panel van Dienst Regelingen (DR) van het ministerie van ELI.

Doel is verbetering van het elektronische Identificatie & Registratie-systeem (eI&R) voor schapen- en geitenhouders. Uit de opgave van DR blijkt wel een toename van registratie van gegevens, maar het aantal opgegeven UBN’s en het aantal geregistreerde dieren is nog steeds te laag.

DR heeft samen met het bedrijfsleven een actieplan opgesteld om knelpunten in 2011 op te lossen. Bijvoorbeeld over het omgaan met inconsistente meldingen, de beschikbaarheid van de database en de uitwisseling met externe software. Het PVV zal nogmaals de kwaliteit van de oormerken vergelijken.

Het PVV vindt het belangrijk dat eI&R voor schapen- en geitenhouders een efficiënt en toegankelijk systeem is.

Of registreer je om te kunnen reageren.