Home

Nieuws 170 x bekeken

Vee Fukushima mag weer naar slachterij

Fukushima - Boeren in drie districten nabij de beschadigde kerncentrales in Fukushima mogen sinds eind vorige week weer vee naar het slachthuis brengen. Dit heeft de Japanse overheid bekend gemaakt.Boeren met een bedrijf buiten de straal van 20 tot 30 kilometer rondom de centrales, hebben te maken met beperkte controles. Op deze bedrijven moet een keer per drie maanden een rund worden getest. Dieren afkomstig uit het gebied binnen de straal van 20 tot 30 kilometer moeten allemaal worden getest op straling.

Boeren die hun vee in de afgelopen maanden niet met cesium besmet rijststro hebben gevoerd, mogen al eersten dieren afvoeren.

Veel veehouders zijn blij dat ze weer vee voor de slacht mogen afvoeren. Zij vrezen wel bang voor lage prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.