Home

Nieuws

VS: 105 miljoen dollar tegen hongersnood

Washington - De Verenigde Staten stellen 105 miljoen dollar (74 miljoen euro) extra beschikbaar voor hulp aan de Hoorn van Afrika, een regio die is getroffen door extreme droogte en hongersnood.

Dat meldde een Amerikaanse regeringsfunctionaris maandag. De aankondiging viel samen met een bezoek van Jill Biden, de vrouw van vicepresident Joe Biden van de VS, aan Kenia. Zij bezoekt enkele vluchtelingenkampen bij de grens met Somalië, dat het zwaarst is getroffen. Dit land verkeert al decennia in de greep van oorlogsgeweld, wat de hulpoperatie ernstig bemoeilijkt.

Afgelegen regio's in Ethiopië en Kenia kampen ook met droogte en voedseltekorten. Ongeveer 12,4 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika zijn getroffen door de ramp. In Somalië zouden 3,2 miljoen mensen in levensgevaar verkeren door een gebrek aan voedsel. Zij kunnen volgens de Verenigde Naties alleen worden gered als er snel hulpgoederen worden ingevlogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.