Home

Nieuws

Tienpuntenplan SGP: geef boeren tijd en ruimte

Den Haag – Boeren moeten de tijd en ruimte krijgen om in te spelen op ontwikkelingen om hen heen. Dat vindt de SGP.

Het wetenschappelijk bureau van de partij noemt dit in een tienpuntenplan over de visie van de partij. SGP benadrukt dat boeren de beheerders zijn van het buitengebied en dat landbouwgrond niet zomaar mag worden opgeofferd voor natuur. ”Er moet evenwicht worden gevonden in de belangen die hier spelen”, aldus de partij. SGP heeft zich eerder ook al uitgesproken tegen de ontpoldering van de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder.

SGP is ook voorstander van duurzame energie. De partij vindt echter dat er verder moet worden gekeken dan alleen windenergie. ”Ook andere vormen van duurzame energie moeten worden onderzocht en zo mogelijk worden toegepast”, aldus de partij in het tienpuntenplan.

Of registreer je om te kunnen reageren.