Home

Nieuws

Tessenderlo wil meststoffendivisie houden

Brussel – Chemiebedrijf Tessenderlo wil zijn meststoffendivisie niet langer verkopen. De Vlaamse zakenkrant De Tijd meldt dat de koerswijziging volledig toe te schrijven is aan de marktomstandigheden, want sinds begin dit jaar zijn de prijzen voor kunstmeststoffen voortdurend aan het stijgen.

In mei vorig jaar voerde Tessenderlo nog gesprekken met het Duitse K+S, de grootste producent van kunstmeststoffen in Europa, over de verkoop van zijn sulfaatactiviteiten. Het bedrijf besliste de activiteiten in minerale chemie stop te zetten om zo van Tessenderlo een groener bedrijf te maken dat meer gericht is op chemische producten van de toekomst.

Maar nu lijkt het chemiebedrijf terug te komen op die strategiewijziging, voornamelijk door de marktomstandigheden. Sinds begin dit jaar gaan de prijzen voor kunstmeststoffen in stijgende lijn. Prijsstijgingen van zo’n 10 procent zijn niet uitzonderlijk.

Tessenderlo produceert jaarlijks 660.000 ton kaliumsulfaat en is daarin de tweede grootste speler wereldwijd. In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde Tessenderlo een omzetgroei van 20 procent tot 106 miljoen euro in zijn meststoffen- en veevoederdivisie. De kaliumsulfaatactiviteiten alleen waren goed voor een groei van 12 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.