Home

Nieuws

Tesco: niet alle groente direct inkopen

Londen – Eén van ’s werelds grootste supermarktketens Tesco heeft plannen voor wereldwijde inkoopprogramma’s besproken met groenten- en fruitleveranciers.

In een interview met het Europese vaktijdschrift Eurofruit laat de directie van het nieuwe Tesco-onderdeel Group Food Sourcing weten dat de angst van de sector voor de plannen van Tesco ongegrond is. Het is niet zo dat Tesco alle groente en fruit direct zal inkopen en daarmee tussenhandel uitschakelt, al lijkt direct sourcing wel onderdeel van de plannen.

Directieleden Darren Clough and Matt Simister stellen dat importeurs van groente en fruit de plannen moet zien als kans om tot omzetgroei te komen. Tesco is actief op snel groeiende markten in Azië en Oost-Europa waar nog onvoldoende sterke afzetketens zijn. Tesco wil de beste leveranciers inschakelen om deze ketens te versterken. De winkelketen praat daarvoor met importeurs maar ook vaste telers. Voor traditionele importeurs met het juiste assortiment blijft plaats in de Tescoketens, stelt Simister. ”Mits die de activiteiten op de juiste wijze weet aan te passen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.