Home

Nieuws 216 x bekeken 2 reacties

'Te vroeg voor EU-minister van Financiën'

Berlijn - De meeste landen in de eurozone zijn nog niet klaar voor een Europese minister van Financiën en het overdragen van een deel van de financiële soevereiniteit aan Brussel.

Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zondag. Desondanks is Schäuble als privépersoon wel voorstander van een Europese minister van Financiën. "Als minister vind ik echter dat we de huidige problemen eerst zo snel mogelijk moeten oplossen met de bestaande afspraken.''

Schäuble deed zijn uitspraken in de krant Welt am Sonntag. Daarin constateert hij dat de meeste lidstaten nog niet zover zijn om de ,,beperkingen van nationale soevereiniteit te aanvaarden''. Dat kan volgens hem echter opgelost worden.

De minister spreekt dinsdag met zijn Franse ambtsgenoot François Baroin in Parijs. Op de agenda staat onder meer de huidige schuldencrisis. Zaterdag sprak Schäuble zich nog uit tegen de invoering van euro-obligaties. "Zolang er in de eurozone geen gezamenlijk financieel beleid is, kunnen we geen gezamenlijk renteniveau hebben'', aldus Schäuble.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hoe kunnen we zonder gezamelijk economische en sociaal beleid een munt met één en dezelfde waarde hebben? Hoe willen we de huidige crisis duurzaam oplossen als iedere lidstaat van de Euro zone zijn eigen koers blijft varen en geen principiele afspraken wenst te maken of na te komen?

  • no-profile-image

    Het is net als een erfenis delen, als er wat te halen valt, is het al moeilijk om het samen eens te worden. Maar als er veliezen te delen vallen: DAN IS HET OORLOG! Er is en blijft te veel verschil tussen West- Oost- en Zuid-Europa. Stoppen met deze maffia achtige organisatie. Groot worden door klein te blijven!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.