Home

Nieuws

TVC: Rusland blijft grillige handelspartner

Waardenburg – De Telersvereniging Conference (TVC) ziet voldoende afzetpotentieel voor peer, maar houdt rekening met een mogelijk tegenvallende vraag vanuit Rusland.

In theorie staan de zaken er goed voor, schat voorzitter Gerben Woudenberg, de situatie voor conference-telers in. ”De kwaliteit is ontzettend goed, dat is positief voor de afzet op de markt.” Woudenberg verwacht dat met het kwaliteitsaspect in handen de consumptiemarkt ’opengebroken kan worden’.

Hij mikt daarbij met name op Duitsland, waar de consument een uitgesproken voorkeur heeft voor grote maten conference. Toch blijft het volgens Woudenberg lastig om de situatie goed te overzien. De afzet hangt namelijk voor een groot deel afhankelijk van Rusland. ”Dat blijft een grillige handelspartner.”

Of registreer je om te kunnen reageren.