Home

Nieuws

Sticker- en flyeractie tegen 'foute' sojaproducten

Amsterdam – Vandaag gaat campagneorganisatie ASEED producten van Albert Heijn beplakken met stickers die aangeven dat de artikelen ’gifsoja’ bevatten. Albert Heijn zegt de actie te betreuren.

ASEED (Actie voor Solidariteit, Gelijkheid, Milieu en Diversiteit) wil met de stickeractie laten zien dat veel producten genetisch gemanipuleerde soja bevatten.

Door heel Nederland en ook in België hebben verschillende groepen de afgelopen weken producten gelabeld bij Albert Heijn die zijn gemaakt met ”foute” soja. In een reactie op de acties licht Albert Heijn-woordvoerder Jan-Christiaan Hellendoorn toe dat Albert Heijn de enige Nederlandse retailer is die zich uitspreekt over zijn verduurzamingsactiviteiten van soja. ASEED woordvoerster Didi van Dijk zegt dat dat juist het probleem is. ”Albert Heijn wekt de schijn dat soja die ze via de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS) inkopen duurzaam is. Terwijl het hier gewoon gaat om genetisch gemanipuleerde soja waarop veel gif wordt gespoten” volgens van Dijk.

De actie wordt gehouden in een Albert Heijn filiaal in Amsterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.