Home

Nieuws 1 reactie

Spaanse exporteurs tegen Frans plan grenscontrole

Madrid – De Spaanse exportkoepel Fepex is bezorgd over plannen van de Franse landbouwminister Bruno Le Maire om import van Spaanse producten voor de commissiehandel te ontmoedigen. Dat meldt het Europese vakblad Eurofruit.

Le Maire wil volgens Fepex controleren of Spaanse fruitpartijen voorzien zijn van een aankoopbon. Commissiehandel heeft nog geen koper bij binnenkomst. Zo’n maatregel druist evenwel in tegen de principes van vrij verkeer, laat de Spaanse organisatie weten.

Le Maire werkt aan een pakket maatregelen om de crisis in de tuinbouw aan te pakken. De inhoud daarvan wordt 7 september bekend. Naast de Ehec-crisis werd de Franse tuinbouw getroffen door enorme prijsval bij het steenfruit. Dat leidde tot acties van Franse telers tegen Spaanse exportpartijen aan de grens.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als ik het goed begrijp, staat de vrijhandel binnen Europa op de tocht. Zou de financiele crisis de EU dan toch aan het wankelen hebben gebracht? Zou een handelsblok met één munt doch zonder één (finacieel en sociaal) beleid een Utopie zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.