Home

Nieuws

Russen houden nep-Hollandse groente tegen

Moskou – Groente- en fruithandelaren proberen steeds vaker niet-Europese groenten en vruchten als Europees product Rusland binnen te brengen.

Daarover beklaagt zich de Russische veterinaire en fytosanitaire dienst Rosselkhoznadzor.

In juli zijn minstens vier partijen groente en fruit aangehouden die onder valse dekmantel werden aangevoerd. Het ging om drie partijen Israëlische paprika’s en andere groenten die als Hollandse waar werden aangeboden, en om één partij Argentijnse meloenen die zogenaamd uit Spanje kwamen.

De Russische autoriteiten brengen de fraude in verband met de recente afspraken met de EU om alleen door de Russen gecertificeerd product op de Russische markt te brengen. Niet alle partijen kunnen aan die certificeringseisen voldoen en daarom worden ze blijkbaar ’omgekat’, vermoeden de autoriteiten in Moskou. Alle ’foute’ partijen kwamen Rusland binnen via importeur Amiant, zo wordt gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.