Home

Nieuws 191 x bekeken

Rusland ondersteunt varkens- en pluimveehouderij

Moskou – De Russische intensieve veehouderijsectoren (varkenshouderij, pluimveevlees en eierenproductie) worden ondersteund met een bedrag van in totaal 9 miljard roebel (ruim 217 miljoen euro).

Dat meldt de internetnieuwsdienst Agra Europe. Met de subsidies wil de overheid de eigen productie ondersteunen die het afgelopen jaar te kampen had met hoge voerprijzen als gevolg van magere oogsten en de grote branden vorig najaar.

Bovendien heeft de Russische overheid de importquota voor varkens- en pluimveevlees verder ingekrompen. Volgend jaar wil Rusland 250.000 ton pluimveevlees en 320.000 ton varkensvlees importeren.

Eén van de grotere bedrijven die van de subsidies profiteren is de Cherkizovo Group. Het bedrijf, dat actief is in de varkens- en pluimveevleesproductie, verwacht een bedrag van 382 miljoen roebel (9,2 miljoen euro) voor de pluimveevleestak en 168 miljoen roebel (4 miljoen euro) voor de varkenshouderij te ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.