Home

Nieuws 281 x bekeken

Rusland breidt importstop op Braziliaans vlees uit

Moskou – Rusland wil het embargo op Braziliaans vlees dat sinds half juni van kracht is, uitbreiden met nog eens 37 bedrijven. In totaal zou het embargo dan 126 bedrijven treffen.

Dit hebben de Russische autoriteiten bekend gemaakt. Tot voor kort werd ervan uitgegaan dat het embargo volgende week opgeheven zou worden.

Rusland heeft het Braziliaanse ministerie van landbouw op de hoogte gesteld van dit voornemen. De Russen stellen dat ze veel onregelmatigheden hebben gevonden in de Braziliaanse documentatie en de lijst van exporterende bedrijven die het had overhandigd aan Moskou begin juli.

Brazilië zou onder meer markttoegang vragen voor bedrijven die nooit zijn geïnspecteerd door de Russen. Ook zouden in de bedrijvenlijsten bedrijven als varkensvleesverwerker zijn opgevoerd, terwijl het pluimveevleesverwerkers zijn en andersom. Dit soort fouten en vergissingen hebben de Russen zeer wantrouwig gemaakt.

Op de achtergrond speelt verder Rusland's wens om lid te worden van de WTO. Het land zou met de huidige opgevoerde druk de Braziliaanse steun voor Rusland's voorwaarden om lid te kunnen worden van de WTO willen verwerven.

Of registreer je om te kunnen reageren.