Home

Nieuws 159 x bekeken

Rosenthal weert mogelijk Arabische landen van Floriade

Den Haag – Ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders uit Syrië en Jemen worden wellicht geweerd van de Floriade. Beide landen zijn weliswaar uitgenodigd voor de tentoonstelling volgend jaar in Venlo, maar sindsdien is de onderlinge relatie ’beduidend anders’.

Ook Soedan kan de mogelijkheid tot een bezoek worden ontzegd. Dat blijkt uit een brief van minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Het CDA had hierover vragen gesteld. Die partij vreest dat de aanwezigheid op de Floriade van bepaalde autoritaire regimes in het Midden-Oosten en Afrika een verkeerd signaal afgeeft.

Rosenthal antwoordt dat de uitnodigingen zijn verstuurd naar de meeste landen in het ledenbestand van het Bureau International des Expositions (BIE). Gezien de huidige situatie in Syrië en Jemen wordt de aanmelding van regeringsvertegenwoordigers uit die landen desondanks niet zomaar geaccepteerd.

Hoewel Iran ook lid is van het BIE is dat land op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken wegens de interne politieke situatie nooit uitgenodigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.