Home

Nieuws 146 x bekeken

Recordprijzen voor Britse landbouwgrond

Londen – De prijs van verhandeld boerenland in Groot-Brittannië is in de eerste jaarhelft verder toegenomen naar gemiddeld 17.200 euro per hectare

Volgens het instituut van makelaars en andere onroerend goed deskundigen RICS is dat een nieuw Brits record.

Volgens RICS blijft de vraag naar boerenland sterk toenemen. In het halfjaarlijkse onderzoek meldt de helft van de ondervraagde makelaars dat ze meer potentiële kopers aan de lijn krijgen. Daarbij gaat het vooral om andere boeren die er meer land bij willen hebben om zo in te spelen op de hoge prijzen.

Voor het eerst in drie jaar is ook het aanbod iets groter dan vorig jaar, maar dat is niet voldoende om aan de grote vraag te voldoen. ’’Veel meer boeren willen hun bedrijf uitbreiden dan dat er collega’s zijn die van hun grond af willen,” concludeert RICS. Om die reden voorspellen de meeste makelaars dat de grondprijzen ook de komende maanden verder omhoog zullen gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.