Home

Nieuws 264 x bekeken 1 reactie

Rabobank leent boeren iets minder

Utrecht – De kredietverlening van de Rabobank aan de primaire land- en tuinbouw in Nederland is in de eerste helft van 2011 met 0,69 procent gedaald naar 28,9 miljard euro. Dat blijkt tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van de Rabobank.

De omvang van de leningen aan de vleessector steeg, terwijl de kredieten aan de zuivelsector juist een krimp vertoonde, als gevolg van aflossingen. Ook werden, mede door de Ehec-crisis in de tuinbouw, investeringen uitgesteld. Dit resulteerde in een totale daling van de kredietverlening van 200 miljoen euro.

Wereldwijd daalde de kredietverlening aan de food- en agrisector met 0,25 procent naar 80,4 miljard euro. Hiervan wordt bijna 70 procent, 55,8 miljard, verstrekt aan primaire land- en tuinbouwbedrijven. Bestuursvoorzitter Piet Moerland van Rabobank zegt dat deze daling komt door een valutacorrectie. De portefeuille zelf is niet gekrompen.

De kredietportefeuille voor grootzakelijke agrarische bedrijven en internationale retail bleef stabiel op 44,1 miljard euro. De kredietverlening aan overige agrarische activiteiten, zoals het verleasen van landbouwmachines, bleef stabiel op 7,4 miljard euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rabobankkredietnemer

    Wil graag geloven dat men minder leent bij de Rabobank, omdat het traject van aanvraag tot verstrekking van kort geld zoveel beslommeringen met zich meebrengt.
    Men verwacht bij de Rabobank dat je meer op kantoor zit dan onder de koeien of op de trekker. Tegen de tijd dat de financiering is goedgekeurd hijgen je leveranciers je al weken in de nek. Daar maakt men zich bij de Rabobank niet dik om, men handelt alleen strikt volgens de regels, ook al zou je als bedrijf kapot gaan aan het te laat betalen van je leveranciers.
    Heeft gewoon met de crisis te maken: Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten!

Of registreer je om te kunnen reageren.