Home

Nieuws 243 x bekeken

Raad van State vernietigt delen bestemmingsplannen Zuidplaspolder

Den Haag – De Raad van State heeft de bestemmingsplannen voor de Zuidplaspolder gedeeltelijk vernietigd. Het nieuw te bouwen Ringvaartdorp gaat volgens de uitspraak niet door, waardoor acht tuinders hun bedrijf op deze plaats kunnen voortzetten. Het betreft zowel groente- als bloementelers.

Volgens Frits Mostert van LTO Glaskracht Zuidplas is de uitspraak van de Raad van State in de tuinbouw goed ontvangen. Ook is besloten dat een varkenshouder voorrang krijgt op woningen.De Raad van State heeft in het bestemmingsplan De Rode Waterparel de mogelijkheid voor de bouw van 1500 woningen vernietigd omdat met de stankoverlast geen rekening was gehouden.

De Raad van State oordeelt over het bestemmingsplan Zuidplan-Noord dat de gemeente een aantal fouten heeft gemaakt, maar een nieuw glastuinbouwgebied dat in het bestemmingsplan is opgenomen wordt hierdoor vermoedelijk niet geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.