Home

Nieuws 239 x bekeken

Proef straatverkoop groente en fruit in achterstandswijken

Muiderberg – Het marketingadviesbureau Business Openers doet een poging om het fenomeen straatverkoop in Nederlandse achterstandswijken te introduceren.

In september staat een pilot gepland, meldt initiatiefnemer en mede-oprichter van Business Openers, Niels Willems, via Twitter. Het idee van straatverkoop komt overgewaaid uit New York, waar in achterstandswijken gratis vergunningen worden verstrekt aan werklozen om kleinschalige straatverkoop van groente en fruit mogelijk te maken.

”Ze blijken een enorm succes”, blogt mede-initiatiefnemer Marc van Eck, eveneens verbonden aan het adviesbureau. ”Onderzoek laat zien dat door het toegenomen aanbod er echt meer groente en fruit wordt gegeten en de verkoop niet kannibaliseert op bestaande winkels.”

Van Eck is naar eigen zeggen geïnspireerd geraakt door het zogenoemde Green Carts fenomeen uit New York en wil nu proberen in Nederland een soortgelijk initiatief van de grond te krijgen. ”In onze achterstandswijken (prachtwijken werden ze toch genoemd) kunnen werkelozen in hun eigen buurt aan de slag. Zoveel mogelijk met lokale groente, ook nog goed voor CO2 et cetera.”

Of registreer je om te kunnen reageren.