Home

Nieuws

Prisma toont goede kwaliteit gladiolen

Lisse - Het valt door de soms barre weersomstandigheden voor veel ondernemers niet mee om gladiolen te snijden die dermate perfect zijn dat ze op de wekelijkse bloemenkeuring kunnen worden getoond, maar onder andere Cathy Osselton van Prisma Gladiolus krijgt het toch al enkele weken voor elkaar.

Ook deze week showt ze in de keuringszaal bij de CNB in Lisse enkele cultivars, waaronder de lichtblauwe Gladiolus nummer 04.178.01. De plant heeft een lange rechte veer en veel bloemknoppen die een lange bloeitijd beloven. Lichtroze en fraai van bloemvorm is Gladiolus ‘Nellie’ en dieprood nummer 04.466.01.

Nijenhuis zette onder andere een vaas met de prachtig geel/lila Gladiolus ‘Mon Amour’ in de keuringszaal en Victory Flowers onder meer de purperen G. ‘Emotion’, de Witte G. ‘Figura’ met een leuke tekening op het bloemblad en de spierwitte G. ‘Alexandra the Great’.

Verder in de keuringszaal deze week ook weer een grote variatie aan gewassen, waaronder Crocosmia. Zoals de Cr. ‘Prince of Orange’ van T.J.H. Leenen en een gevarieerde inzending van Kwekerij Davelaar. Daaronder bevinden zich de bekende cultivars als de gele Cr. ‘George Davison’, de rode Cr. ‘Lucifer’ en de oranje Cr. ‘Constance’. Maar ook een nieuw rood exemplaar waarvan wordt voorgesteld om deze te registeren onder de naam ‘Pride of Plantion’. Deze cultivar is ook een vroege bessenmaker, wat de inzender toont door naast enkele stelen met bloemen, ook stelen met mbessen in dezelfde vaas te tonen.

In de keuringszaal staat ook een vaas met de langstelige Allium ‘Summer Drummer’die is ingezonden door Boltha BV, alsmede een de diepblauwe Gentiana ‘Marsha’ van het CNB Greenteam, de kleine Cyclamen hederifolium van Kwekerij Koen, de Watsonia meriana van Dames & Beelen en veel verschillende producten bij Cees Breed, waaronder de oranjerode cactus Dahlia ‘Serano’, de paarse Allium carinatum en de gele Allium flavum.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.