Home

Nieuws

Prijzen voedingsindustrie 11 procent hoger dan jaar eerder

Voorburg - De afzetprijzen van de voedingsmiddelenindustrie lagen in juli 11 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ten opzichte van juni zijn prijzen van voeding en alcoholvrije dranken juist licht gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De afzetprijzen van de totale industrie lagen in juli 10 procent hoger dan in juli 2010. De prijsstijging is iets groter dan in juni toen ondernemers 9 procent meer voor hun producten rekenden. De lichte stijging volgt op drie maanden waarin de toename telkens kleiner uitviel dan in de voorafgaande maand.

De afzetprijzen van de industrie lagen over de hele linie hoger dan in juli 2010. Producten van de aardolieverwerkende industrie stegen met 29 procent het meest in prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.