Home

Nieuws

Plukon vergroot omzet en winst 2010

Wezep - Pluimveebedrijf Plukon heeft de omzet en winst over 2010 licht weten te vergroten.

De omzet steeg van 697 naar 739 miljoen euro, de netto winst steeg van 16,5 naar 17,4 miljoen euro. Dit blijkt uit het jaarverslag dat Plukon Royale heeft gedeponeerd. Het is het eerste jaarverslag van Plukon sinds de overname door investeringsfonds Gilde en de daarop volgende aanpassing van de bedrijfsstructuur.

De hogere omzet over 2010 is mede het gevolg van de overname in dat jaar van het Belgische Maïski Foods, goed voor een jaaromzet van zo’n 20 miljoen euro. Het resultaat uit gewone bedrijfsvoering van Plukon daalde vorig jaar overigens licht, maar bleef er door een lagere belastingafdracht netto iets meer over. Wel loste het een lening van 15 miljoen euro van Agrifirm geheel af.

In 2010 nam Plukon ook voor 26 procent deel in Noblesse Proteïns, dat in Wijster een nieuwe fabriek wil bouwen om hoogwaardige grondstoffen uit pluimveeslachtafvallen te halen. De bouw van deze fabriek is door vertraging bij de vergunningverlening (onder meer bezwaar van Sonac en van omwonenden) nog niet gestart.

Plukon haalt bijna 50 procent van de omzet uit Nederland, een kleine 20 procent uit Duitsland, 10 procent uit België en de rest uit overige EU-landen. De omzet behaald op markten buiten de EU bedraagt slechts 2 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.