Home

Nieuws

Plannen voor Polenhotel in Noordoostpolder

Ens - In het Flevolandse Ens moet in 2013 een nieuw onderkomen staan waar driehonderd seizoensarbeiders kunnen worden ondergebracht. De plannen voor het ‘Polenhotel’ zijn door twee ondernemers uit Marknesse voorgelegd aan de gemeente Noordoostpolder.

Een gemeentewoordvoerster zei maandag dat de initiatiefnemers hopen het tekort aan verblijfplaatsen voor gastarbeiders op te lossen en de dorpskernen in de Noordoostpolder te ontlasten. Door het ‘hotel’ buiten het dorp te plaatsen, moet overlast in de woonwijken worden teruggedrongen.

De gemeente is enthousiast over het initiatief maar wijst erop dat de plannen zich nog in een vroeg stadium bevinden. Volgens de zegsvrouw past het plan in het beleid om seizoensarbeiders in grote accommodaties te huisvesten. De Noordoostpolder treedt al op tegen arbeiders die illegaal in huurwoningen worden gehuisvest.

De initiatiefnemers lichten maandagavond hun plannen toe tijdens een bijeenkomst voor inwoners van Ens.

Of registreer je om te kunnen reageren.