Home

Nieuws

Plannen tweede 'Polenhotel' irriteren PvdA

Luttelgeest - De PvdA-fractie in de gemeente Noordoostpolder is niet blij met het nieuws dat er in navolging van Ens ook in Luttelgeest plannen zijn voor een 'Polenhotel'. Dat zei fractievoorzitter Rien van der Velde dinsdag.

Volgens Van der Velde moet ,,je wel op je achterhoofd zijn gevallen'', als dergelijke plannen zonder goed overleg met de bewoners van de dorpen worden gepresenteerd. De partij ziet vooralsnog geen heil in accommodaties waar een paar honderd gastarbeiders bij elkaar zitten.

In Ens ontstond vorige week beroering, nadat twee ondernemers hadden aangekondigd dat ze een pension voor 300 seizoensarbeiders willen bouwen aan de rand van het dorp. De initiatiefnemers blijken bovendien dezelfde plannen te hebben voor Luttelgeest, ongeveer 15 kilometer van Ens.

De PvdA is niet tegen de komst van de buitenlandse arbeiders, maar wil dat de gemeente snel met een samenhangend plan komt om de huisvesting en integratie van de arbeiders in goede banen te leiden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.