Home

Nieuws 277 x bekeken

Perentelers hopen op vroege afzet en goede prijzen

Doetinchem - Telers van conference maken zich op voor een vroege start van de perenpluk.

Naar schatting zal er twee tot drie weken eerder geoogst worden dan gebruikelijk. De oogstdata die door telers worden genoemd zijn zeer uiteenlopend. Volgens berichten uit België mag er al vanaf 8 augustus aangevoerd worden. De verwachting is dat er in België vanaf 15 augustus ook daadwerkelijk geplukt gaat worden. In Nederland zou de pluk ongeveer een week later van start gaan. Veel telers hopen te starten op 22 augustus. Fruitadviesbureau DLV zou telers adviseren om pas vanaf 29 augustus te gaan plukken.

De verwachting is dat er dit jaar een grote oogst van peren komt. Telers speculeren over goede prijzen als de pluk eerder op gang komt dan normaal. De hoop is dat het grote perenvolume daarmee gelijkmatig over het seizoen verdeeld kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.