Home

Nieuws

Partij voor Zeeland heeft het gehad met Robesin

Goes – Het bestuur van de Partij voor Zeeland (PvZ) wil fractievoorzitter Johan Robesin aan de leiband leggen.

De partij is zijn eigengereidheid meer dan beu, zo bleek donderdag. Volgens partijvoorzitter Pim Kraan wil Robesin 'een vrijheid die wij niet willen'. Het bestuur van de PvZ komt over twee weken bijeen om te spreken over het functioneren van de fractievoorzitter, die regelmatig van de partijlijn afwijkt.

Robesin verwierf in de aanloop naar de Eerste Kamerverkiezingen landelijke bekendheid door zijn bezoek aan het Torentje. Hij voerde een gesprek met minister-president Mark Rutte over de voorwaarden waaronder hij zijn stem op één van de coalitiepartijen zou uitbrengen.

Volgens Robesin heeft dat gesprek ertoe geleid dat het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder niet doorgaat. Eerder deze week claimde hij bovendien dat de passage in het regeerakkoord over de ontpoldering van zijn hand is.

Rutte heeft altijd ontkent dat de Zeeuwse politicus invloed heeft uitgeoefend op de besluitvorming van het kabinet. Niettemin is Robesin voor de PvZ, vooral dankzij zijn opstelling rondom de ontpoldering, een grote stemmentrekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.