Home

Nieuws

Oxfam lanceert interactieve wereldkaart over voedselprijsstijgingen

Den Haag – De nieuwe interactieve wereldkaart van Oxfam laat zien hoe over de hele wereld landen worden getroffen door hoge en instabiele voedselprijzen.

De kaart geeft een momentopname van de gevolgen van de wereldwijde voedselprijzen-crisis. De kaart is onderdeel van Oxfam’s wereldwijde GROW-campagne. Deze campagne brengt de problemen van ons voedselsysteem onder de aandacht en pleit wereldwijd voor radicale oplossingen.

Mondiale voedselprijzen staan al sinds eind 2010 op het hoogste punt ooit, waardoor tientallen miljoenen mensen onder de armoede-grens zijn gekomen. Na decennia van gestage vooruitgang in de bestrijding van honger, stijgt het aantal mensen weer dat niet genoeg te eten krijgt, en kan het binnenkort de één miljard passeren.

De kaart toont de landen die erg kwetsbaar zijn voor prijsstijgingen, waar prijsstijgingen hebben bijgedragen tot geweld of onrust, of waar extreem weer heeft bijgedragen tot prijsstijgingen.
Bekijk hier de landkaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.