Home

Nieuws 214 x bekeken

Oudste boom Lelystad ernstig ziek

Lelystad – De oudste boom van Lelystad is ernstig ziek. Dat meldtde gemeente Lelystad.

De 60 jaar oude schietwilg kampt met de watermerkziekte, een bacterie waardoor vaten verstopt raken en takken afsterven. Omdat de boom van waarde is voor oudere Lelystedelingen, wordt er van alles aan gedaan om te voorkomen dat hij bezwijkt.

De boom, die op het oudste plekje van Zuidelijk Flevoland staat, heeft het in het verleden een aantal keer zwaar te verduren gehad, maar kon telkens worden opgelapt. De gemeente vreest echter dat de watermerkziekte nu het einde van de wilg betekent. Ondanks dat de zieke takken worden afgezaagd, breidt de bacterie zich uit. Als laatste redmiddel wil de gemeente de wilg deze zomer knotten. Mocht hij toch bezwijken, dan wordt er een stekje geplant zodat toch nog iets tastbaars van de ’oudste boom’ blijft. De kans dat dit gebeurt is aanwezig, omdat bij oudere bomen de kracht om te herstellen afneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.