Home

Nieuws

Opnieuw zware regenval verwacht

Wageningen – In Oost-Nederland worden vrijdagmiddag opnieuw zware regen- en onweersbuien verwacht. Lokaal kan tot 100 millimeter regen vallen.De situatie zal vergelijkbaar zijn met dinsdag, meldt Meteoconsult. In de ochtend zal eerst Zeeland te maken krijgen met neerslag. In de middag bereiken de buien de oostelijke provincies. Door het opwarmen van de lucht moeten met name deze provincies rekening houden met zware regen- en onweersbuien.

Er wordt gesproken over extreme regenval, met regensommen die kunnen oplopen tot 100 millimeter. De hoeveelheden neerslag zijn niet uitzonderlijk, maar komen slechts enkele keren per jaar voor. Vorig jaar was het op dezelfde dag ook al raak. Er viel toen lokaal zelfs 120 millimeter.
De weervoorspeller houdt rekening met wateroverlast. Ook afgelopen dinsdag hadden tuinders in het Zuidoosten last van overlopende goten. Volgens Meteoconsult gaat de zomer van 2011 de boeken in als een van de natste ooit.

Of registreer je om te kunnen reageren.