Home

Nieuws

Ophokplicht voor varkens in Kaliningrad

Kaliningrad – De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft een grote controle op Afrikaanse varkenspest uitgevoerd in de provincie van Kaliningrad, zo meldt de organisatie.

Daarbij zijn geen gevallen van of verdenkingen van Afrikaanse varkenspest vastgesteld, zo wordt gemeld.

Extra maatregelen die zijn afgekondigd om de ziekte tegen te gaan zijn dat voortaan iedereen al zijn varkens moet melden, dat de dieren zodanig moeten worden opgehokt, dat ze niet met vogels of wilde dieren in aanraking kunnen komen en dat varkens niet (meer) in woonhuizen mogen worden gehouden. Ook mogen de dieren geen voedselresten meer worden voorgezet.

In het voorbije jaar zijn diverse malen verdenkingen gemeld van de zeer besmettelijke dierziekte in het gebied, dat ligt tussen Polen en Litouwen, maar tot nog toe is er nooit iets bevestigd.
Wel zijn diverse overtredingen vastgesteld, zowel op varkensbedrijven groot en klein als op gevangenis- en legerboerderijen en bij de bewaring van varkensvlees.

In het gebied worden volgens officiële tellingen ruim 13.500 varkens gehouden, maar de vraag is of dit overeenkomt met het werkelijke aantal gehouden varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.