Home

Nieuws 278 x bekeken

Onweersbuien met veel regen op komst

Rijswijk - Het zuidoosten van het land krijgt de komende uren te maken met enkele onweersbuien met plaatselijk veel neerslag in korte tijd.

In de loop van de middag kunnen ook elders in het land stevige buien voorkomen, met hagel en zware windstoten. Het KNMI geeft zondag voor het hele land een code geel, een waarschuwing voor slecht weer.

Ook voor de provincie Flevoland, waar Lowlands bij Biddinghuizen zijn laatste dag beleeft, geldt een code geel. De organisatie van het muziek- en cultuurfestival is extra alert door wat er donderdag in België is gebeurd. Door zwaar noodweer kwamen daar vijf bezoekers van het festival Pukkelpop om het leven.

Volgens WeerOnline kunnen de hevige en korte buien zeer lokaal wateroverlast veroorzaken. Extreme valwinden, zoals donderdag optraden, zijn volgens WeerOnline ook niet helemaal uitgesloten. Een woordvoerder verwacht dat zowel Lowlands als het Rotterdamse evenement Bavaria City Racing het zondag in elk geval niet helemaal drooghouden. Het slechte weer zal later op de avond voorbij zijn.

Weerplaza verwacht eveneens lokaal noodweer, al valt nog moeilijk te zeggen waar dat precies gaat gebeuren. Op de Waddeneilanden en langs de noordwestkust blijft het vermoedelijk vrijwel droog.

Of registreer je om te kunnen reageren.