Home

Nieuws 275 x bekeken

Onderzoek naar Varenrouwmug

Wageningen - Larven van de varenrouwmug (Sciara spp.) kunnen grote schade toebrengen tijdens het vermeerderen van boomkwekerijgewassen.

Op sommige bedrijven lukt biologische bestrijding goed, maar op andere bedrijven lukt het slecht. Door PPO bloembollen, Boomkwekerij en Fruit is in een inventarisatie onder vijf bedrijven gezocht naar verklaringen hiervoor. Hieruit is gebleken dat consequent hygiënisch werken én gezond en sterk uitgangsmateriaal gebruiken belangrijke voorwaarden zijn voor het slagen van de biologische bestrijding. In die gevallen kan met relatief lage preventieve doseringen van biologische bestrijders (m.n. Hypoaspis) toch goede resultaten behaald worden.

Een bedrijf met veel varenrouwmug in het verleden krijgt het probleem nu onder controle door meer aandacht te besteden aan het schoonmaken en door meerdere biologische bestrijders, zoals de roofmijt Macrocheles en roofkever Atheta. Aanvullende informatie is via www.tuinbouw.nl te vinden onder PT nr. 14216.01.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.