Home

Nieuws 152 x bekeken

Ondanks budgetkrapte toch nieuwe inschrijfronde SDE+

Utrecht – De geplande inschrijfronde voor subsidieregeling SDE+ van 1 september gaat gewoon door, ondanks het feit dat het beschikbare budget zo goed als op is. Dat meldt AgentschapNL.

Bij de eerste ronde in juli is al voor anderhalf miljard euro aan aanvragen ingediend, en meer budget is er niet. Alleen als bij de beoordeling aanvragen afvallen, komt er dit jaar nog budget vrij voor nieuwe gegadigden. Dat is pas op 1 okotober bekend, 13 weken na de eerste inschrijfdatum.

De SDE+ kent vier tranches, met oplopende subsidiebedragen. Producenten die het goedkoopst duurzame energie kunnen leveren, zijn het eerst aan de beurt. Ook 1 november en 1 december zijn nog officiële inschrijfdata. De kans is echter klein dat inschrijvers dan nog kans maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.