Home

Nieuws 229 x bekeken

Omzet Duitse mechanisatie-industrie stijgt

Frankfurt am Main – De landbouwmechanisatie-industrie in Duitsland heeft in het eerste halfjaar ruim 3,9 miljard omzet geboekt. Dat is 34 procent meer dan in dezelfde periode van 2008, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie VDMA Landtechnik.

Voor het jaar als geheel voorziet de organisatie een omzetgroei van 20 procent naar 6,6 miljard euro. De omzet in het trekkersegment groeide met 38 procent, zoals eerder al werd vastgesteld.

Bepalend voor de groei was echter ook de vraag naar maaidorsers, zaai-, bemestings- en sproeiapparatuur, waar een groei van 27 procent werd genoteerd. De grasmachinemarkt pluste met ruim 25 procent. Regionaal bekeken waren de Duitse thuismarkt en de Russische markt de grote trekpaarden van de omzetontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.