Home

Nieuws 194 x bekeken

Noordrijn-Westfalen verhoogt subsidies bioteelt

Düsseldorf – Noordrijn-Westfalen verhoogt de hectaresubsidies voor de bioteelt. Dat heeft het landbouwministerie van de deelstaat bekend gemaakt.

Bewindsman Johannes Remmel hoopt dat daarmee de belangstelling om op chemievrije productie over te schakelen toeneemt. ”Noordrijn-Westfalen is momenteel niet in staat om uit eigen productie aan de sterke vraag te voldoen. Dat willen we samen met de landbouw veranderen,” aldus de toelichting van Remmel.

Een in samenwerking met boerenbond Westfälisch-Lippischer Landwirtschaftsverband (WLV) opgesteld rapport geeft aan, dat de huidige bio-oppervlakte van 68.000 hectare voor dat doel met 36.000 hectare moet worden opgekrikt. De tekorten doen zich met name voor bij graan, groente, fruit, varkensvlees en eieren. De bio-akkerbouwpremie bedroeg tot dusver 324 euro per hectare en gaat omhoog naar 400 euro. Voor groenteteelt wordt de premie met 300 euro verhoogd naar 1.200 euro per hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.