Home

Nieuws 343 x bekeken

Nieuwe subsidie voor boerenproject in ontwikkelingslanden

Arnhem – Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een nieuwe subsidie van 50 miljoen euro voor het project Boeren tegen Armoede.

Het project richt zich op organisaties van ondernemende boeren in ontwikkelingslanden en bestaat inmiddels een aantal jaren. Het is een initiatief van ontwikkelingsorganisaties van de georganiseerde landbouw uit de Europese Unie en Canada. Voor Nederland geeft Agriterra vorm aan het programma. De Nederlandse landbouworganisaties en het agrarisch bedrijfsleven spelen een grote rol in het programma.

Door het project hebben de afgelopen vier jaar 114 landbouworganisaties in Azië, Afrika en Latijns Amerika 2,4 miljoen nieuwe leden erbij gekregen. Ruim 4,5 miljoen mensen, waarvan 39 procent vrouwen, hebben geprofiteerd van 570 projecten van 220 landbouworganisaties in 60 landen. Meer dan 2.000 deskundigen uit westerse landen hebben hun kennis ingezet voor landbouwers in ontwikkelingslanden.

Met de extra subsidie van het ministerie kunnen de betrokken partijen werken aan nog grotere ledenaantallen van de landbouworganisaties. Dit maakt de positie van de boeren in ontwikkelingslanden sterker en wordt gewerkt aan honger- en armoedebestrijding in deze landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.