Home

Nieuws 227 x bekeken

Nieuwe brug te smal voor trekkers

Westervoort – De nieuwe brug over de IJssel tussen Arnhem en Westervoort is te smal voor twee trekkers. Die kunnen elkaar niet passeren, zo is woensdagmiddag gebleken uit proefritten met verschillende soorten landbouwvoertuigen.

Land- en tuinbouworganisatie LTO had Rijkswaterstaat al per brief gewaarschuwd voor dit probleem.

Bussen en vrachtwagens kunnen elkaar wel passeren, maar alleen als ze stapvoets rijden. Rijkswaterstaat beraadt zich op de situatie, aldus een woordvoerder.

Op de oude oeververbinding over de IJssel konden tractoren uitwijken naar een inspectiestrook naast de rijbaan om elkaar te kunnen passeren. Rijkswaterstaat wilde dat niet langer gedogen en heeft daarom expres langs de rijbanen van de nieuwe brug opstaande betonnen randen aangebracht. Een tractor en een lijnbus kunnen ook niet langs elkaar, terwijl het passeren van een trekker en een vrachtwagen centimeterwerk is.

Verkeersregelaars moeten nu voorkomen dat landbouwverkeer voor een verkeersopstopping zorgt. Rijkswaterstaat heeft in afwachting van de oplossing verkeersregelaars ingezet, meldt De Gelderlander. Van ’s morgens 6 uur tot ’s avonds negen uur regelen verkeersregelaars het landbouwverkeer over de brug, zodat er geen opstoppingen ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.