Home

Nieuws 309 x bekeken

Nieuw plan huisvesting arbeidsmigranten

Oegstgeest – Gemeenten zouden op elke 85 inwoners ten minste één arbeidsmigrant moeten opnemen. Dat stelt de Stichting Internationale Arbeidsbemiddeling (Skia).

Volgens voorzitter Nico Geerlings is dat een mogelijke oplossing voor de problemen met de huisvesting van werknemers uit Oost- en Midden-Europese landen. ”Iedereen is het erover eens dat zij ergens moeten wonen”, zegt hij. ”Maar liever niet niet in hun eigen achtertuin.”

Het plan van Skia is gebaseerd op cijfers van het CBS. Nederland telt nu zo’n 200.000 arbeidsmigranten. Geerlings stelt dat dit er snel meer gaan worden. In 2020 het er drie keer zoveel, verwacht hij. Ondanks dit snel groeiende aantal bestaat er nog steeds geen bevredigend antwoord op de vraag naar woonruimten voor buitenlandse werknemers.

Woensdag vindt er opnieuw overleg tussen belanghebbenden plaats op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Geerlings, die daar ook bij aanwezig is, heeft geen hooggespannen verwachtingen. ”Het zal wel weer resulteren in nog meer overleg, met aan het einde geen oplossing. Er zitten te veel partijen aan tafel en niemand durft zijn nek uit te steken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.