Home

Nieuws 183 x bekeken

Natura 2000 en recreatie gaan goed samen

Wageningen – Natura 2000 levert geen grote belemmeringen op voor recreatie-activiteiten. Volgens onderzoeksinstituut Alterra heeft het Europese natuurbeschermingsnetwerk ten onrechte een negatief imago.

In een onlangs gepubliceerd rapport, gemaakt in opdracht van oud-landbouwminister Gerda Verburg, geeft onderzoeker Rob van Apeldoorn een aantal voorbeelden van succesvolle recreatieprojecten in en nabij beschermde natuur. Hieruit blijkt dat ’positieve interactie’ tussen de betrokken partijen de grootste kans op succesvolle co-existentie oplevert.

Het huidige kabinet vindt dat Natura 2000 te veel belemmeringen voor de Nederlandse economie oplevert. Dat is ook de mening van LTO, dat herhaaldelijk heeft gepleit voor een versoepeling van de regels. De Europese Commissie houdt vooralsnog vast aan de bestaande regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.