Home

Nieuws 332 x bekeken

NVM zet door op rode Nerine

Lisse – Het sortiment Nerine is niet al te breed en de reeds bestaande soorten en cultivars bevinden zich merendeels in het roze en witte segment.

De Maatschap Veredeling Nerine (MVN) is met de veredeling echter ook op het spoor van rode cultivars gekomen en volgens Kees de Jong van dat bedrijf gaat men daarin ook door.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is een vaas met deze rode aanwinst van Nerine bowdenii geplaatst en trok onmiddellijk de nodige aandacht. In z’n algemeenheid munt Nerine uit door de enorme houdbaarheid. Vooral ook op de vaas. Naast genoemde rode Nerine omvat de inzending van MVN ook een bicolor (wit met roze) zaailing, de roze N. ‘Ostara’ en N. elegans.

Dames & Beelen showt ook deze week weer bijzondere producten in de keuringszaal, waaronder de Watsonia pyramidata ‘Peach Glow’ op de vaas, alsmede van Chasmanthe floribunda ‘Sartunus’ zowel de bloem als de enorme en hoogst attractieve bessen.

Bijzonder is ook bloei van Tropaeolum tuberosum, die kleine oranje pijpbloemen geeft. René Zijerveld ten slotte showt een heel sortiment van Roscoea en pleegde met één van de bloemen enig handwerk (in elkaar steken van delen van de bloem) om te tonen waarom de bloem ook wel Peacock (pauw) wordt genoemd.

Zijerveld showt onder andere de forse R. purpurea ‘Brown Peacock’, met een donkere steel, de crème Roscoea beesiana en onder andere ook R. auriculatum. Een mooie presentatie van dit product met orchidee-achtige bloemen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.