Home

Nieuws

Mogelijk hogere lasten waterschap door failliet Chemie-Pack

Breda – Waterschap Brabantse Delta vreest dat een deel van de schoonmaakkosten naar aanleiding van de brand bij Chemie-Pack niet wordt vergoed. In het ongunstigste geval leidt dit tot een flinke stijging van de lasten voor burgers en boeren.

Het waterschap spendeerde zo’n 13,5 miljoen euro aan het opruimen en schoonmaken van verontreinigd slootwater dat vrijkwam bij de brand op 5 januari. De claim die hiervoor bij het bedrijf is neergelegd, is komen te vervallen nu Chemie-Pack failliet is verklaard. De kans dat de curator alsnog het volledige bedrag toekent, lijkt niet groot.

”Onze verwachting is dat het heel moeilijk zal worden”, zegt een woordvoerder van de Brabantse Delta. ”Zeker omdat er ook nog andere schuldeisers zijn; in totaal gaat het om 40 miljoen euro. Het is jammer dat het bedrijf failliet is; hier schiet niemand iets mee op.”

Indien het waterschap voor alle kosten moet opdraaien, kan dit volgens dijkgraaf Joseph Vos leiden tot een stijging van de lasten. Eerder becijferde hij dat dit voor boeren volgend jaar kan oplopen tot 800 euro extra.

Om dit te voorkomen wordt ook met het Rijk onderhandeld over een vergoeding. Wat dit gaat opleveren, is volgens de woordvoerder nog onbekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.