Home

Nieuws 347 x bekeken

Minder methaanemissie met knoflookolie

Aberystwyth – Koeien die knoflookolie in hun rantsoen krijgen, stoten aanzienlijk minder methaan uit. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Aberystwyth in Wales.

Knoflook bevat allicine, een organische zwavelverbinding die het fermentatieproces in de pens van koeien beïnvloedt. Het heeft geen invloed op de vertering van het voer, maar remt de groei van methaanproducerende bacteriën, waardoor de uitstoot van methaan met 40 procent afneemt.

De Universiteit van Aberystwyth doet ook onderzoek met het gebruik van allicine bij schapen.
Het is niet de eerste keer dat knoflook is onderzocht met betrekking tot methaanemissie. Onderzoek door Wageningen Universiteit wees eerder uit dat als koeien 300 gram knoflook per week eten de methaangasuitsoot met 15 procent verminderd kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.