Home

Nieuws 252 x bekeken 1 reactie

Miltvuur steekt opnieuw de kop op in Zweden

Jönköping – Nog een bedrijf in de Zweedse regio Örebro blijkt besmet met miltvuur. De besmetting werd in het laboratorium geconstateerd bij een gestorven vleesrund van een in totaal negentien runderen tellend bedrijf.

De dieren werden geweid in hetzelfde gebied als de dieren van het bedrijf waar anderhalve week geleden al miltvuur werd vastgesteld, zo deelt de rijkslandbouwdienst in Jönköping vanmiddag mee. Het gebied is volgens de dienst een natuurreservaat. Mogelijk zijn miltvuursporen verspreid via een sloot in het gebied. Het hele gebied is nu afgesloten voor het publiek. De miltvuuruitbraak is naar men aanneemt veroorzaakt doordat er in het verleden kadavers zijn begraven.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hoe zit het dan op de Veluwe, waar ze de dode dieren verstoppen voor de wandelaars?Deze kadavers worden door de wilde zwijnen wel opgegeten en deze zwijnen komen nachts wel je tuin omploegen en wentelen zich heerlijk in de vijvers.
  Zwemmen in je natuurlijke vijver kan je wel vergeten,hoe gevaarlijk is het voor je hond die wel zwemt in die vijver?
  Oostvaardersplassen kunnen ze nu ook wel controleren op dode
  dieren, dan wordt de Rendac een stuk goedkoper.
  Het is wel hyprociet een veehouder moet zijn kadavers melden i.v.m. ziektes, maar Staatsbosbeheer laat de kadavers liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.