Home

Nieuws

Met dioxine verontreinigd vet uit Nederland in Deens veevoer

Kopenhagen – In Denemarken is onlangs een partij plantaardig vet met een te hoog gehalte dioxine aangetroffen voor verwerking in veevoer. Het vet was afkomstig uit Nederland.De partij vet en het voer waarin het verwerkt was is inmiddels geheel vervoederd. Gevaar voor de volksgezondheid is er niet geweest. Dat heeft de Deense keuringsinstantie, het Plantendirectoraat, meegedeeld. Het (plantaardige) vet bevatte 1,47 ng dioxine per kilo. De grenswaarde is volgens het directoraat 0,75 ng per kilo. Delen van de verontreinigde partij vet zijn tevens afgezet in Zweden en Duitsland. De autoriteiten van deze landen zijn op de hoogte gesteld.

De Nederlandse VWA voert sinds de Deense melding vorige week extra controles uit bij de leverancier van het verontreinigde vet. Alle producten die het bedrijf levert worden gescreend. Tot nog toe zijn er geen verdere onregelmatigheden ontdekt, aldus de VWA. Ook loopt er onderzoek naar de oorzaak van de verontreiniging van de aan Denemarken geleverde partij.

Of registreer je om te kunnen reageren.