Home

Nieuws

Meer winst voor Nedap mede dankzij rundveehouderij

Groenlo – Fabrikant van onder meer automatiseringssystemen voor de agrarische sector Nedap boekte in het eerste halfjaar van 2011 een winst van 3,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De groei is afkomstig van alle productgroepen, waaronder agrarische sector, gezondheidszorg en retail. Binnen de groep Agri zijn de goede cijfers vooral te danken aan de rundveehouderij. Hoewel er sprake was van een stijging van de voerkosten, behielden ondernemers volgens Nedap vertrouwen in de toekomst als gevolg van betere melkprijzen.

Het beeld van de varkenshouderij is divers. In China was er sprake van een sterke stijging van de opbrengsten, terwijl deze in West-Europa redelijk stabiel bleven. Overige werelddelen lieten om verschillende redenen een daling zijn, zo blijkt het directieverslag van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.