Home

Nieuws

Meer Belgische controles op misbruik natuurlijke hormonen

Brussel – Het Belgische voedselagentschap FAVV gaat meer werk maken van systematische controles op het gebruik van natuurlijke hormonen als groeibevorderaar bij vleesrunderen.

Dat meldt de Vlaamse nieuwssite Vilt. Het FAVV gaat deze maand van start met het zogenoemde Isora-project in samenwerking met een lab in het Franse Nantes en met de Universiteit van Gent. De organisatie heeft naar eigen zeggen 520.000 euro geïnvesteerd in het project.

Volgens de Belgische senator Bart Tommelein werkt de hormoonmaffia tegenwoordig met zogenoemde pro-hormonen. Dat zijn stoffen die in het lichaam van het rund worden omgezet in natuurlijke hormonen. In het lab is het enige dat geconstateerd wordt een verhoogd niveau van natuurlijke hormonen in de urine. Op basis daarvan kunnen de gebruikers van deze stoffen niet worden veroordeeld.

Het Algemeen Boerensyndicaat stelt in een reactie dat er in de Belgische vleesveehouderij geen hormonen meer worden gebruikt. De organisatie vindt dat de vleesveehouders door de FAVV onterecht in een kwaad daglicht worden gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.