Home

Nieuws

Mechanisatiebedrijf Agco ziet winst verdubbelen

Duluth – Landbouwmechanisatiebedrijf Agco heeft het tweede kwartaal een winst geboekt van 133,7 miljoen dollar (93,6 miljoen euro). De winst is daarmee meer dan verdubbeld.

Het moederbedrijf van Valtra, Massey Ferguson, Fendt en Challenger boekte een 35 procent hogere omzet van 2,4 miljard dollar (1,68 miljard euro).

Als voor veranderende wisselkoersen wordt gecorrigeerd, is de omzet over de eerste zes maanden 26,6 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee komen zowel de winst als omzetstijging op een niveau dat vergelijkbaar is met de cijfers die concurrent Case New Holland woensdag publiceerde.

Volgens topman Martin Richenhagen zijn de cijfers het gevolg van positieve ontwikkelingen op het boerenerf. Boeren verdienen door hogere gewasprijzen meer en kunnen daarom investeren in productiemiddelen zoals kunstmest, middelen en machines. Boeren kopen bovendien steeds zwaardere trekkers en combines.

Voor de tweede helft van 2011 verwacht Agco betere verkopen in Oost-Europa en Azië. De productiefaciliteiten in Duitsland worden verbeterd, aldus Richenhagen, en het bedrijf uit Georgia is van plan de productiecapaciteit in China en Rusland uit te breiden. Beide landen zijn groeimarkten voor de machinebranche.

Agco zag de Noord-Amerikaanse afzet toenemen met 14 procent in de eerste zes maanden. In Zuid-Amerika bleef de afzet zo goed als gelijk, net als bij Case New Holland. In Europa groeide de afzet ondanks aanhoudende droogte, al noemt Agco geen percentages.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.