Home

Nieuws 178 x bekeken

Makhteshim Agan ziet winst en omzet toenemen

Tel Aviv – Makhteshim Agan Industries (MAI) heeft in het tweede kwartaal een winst geboekt van 45,4 miljoen dollar (32 miljoen euro). De winst van de chemiereus kwam daarmee bijna 3 keer hoger uit dan vorig jaar. De omzet steeg 20 procent tot 723 miljoen dollar (509 miljoen euro). Het bedrijf verwacht stijgende prijzen voor producten.

MAI ziet de markt aantrekken voor gewasbeschermingsmiddelen op basis van moleculen waarvan het patent is vervallen. De markt groeit omdat steeds meer patenten vervallen terwijl het tempo waarin nieuwe moleculen worden gevonden door bedrijven als Bayer, BASF en Syngenta daalt door hoge onderzoekskosten en ingewikkelde toelatingsprocedures.

MAI zag de verkopen in Europa, voor MAI de grootste markt, toenemen met 21 procent tot 316 miljoen dollar (222 miljoen euro). Ook in Noord-Amerika (+19,5 procent) en Azië (+33,5 procent) werd forse groei geboekt. De groei bleef in Latijns-Amerika beperkt tot 9 procent. De Aziatische markt is voor MAI nu bijna net zo groot als de Latijns-Amerikaanse markt.

Het beursgenoteerde Israëlische bedrijf zei te verwachten dat een ”zakelijke combinatie” met Chemchina vermoedelijk voor november zal zijn opgezet. Chemchina verwerft volgens de deal 60 procent van de aandelen terwijl het overige deel in handen komt van de Israëlische investeringsmaatschappij Koor.

MAI geldt in de markt voor ”off-patent” gewasbeschermingsmiddelen als de grootste speler. De Japans-Australische combinatie Nufarm/Sumitomo geldt internationaal als de grootste tegenstrever.

Of registreer je om te kunnen reageren.